PYRRHURA HYPOXANTHA | GEELZIJDEPARKIET

HOME | RESERVEREN | AANBOD | PYRRHURAS | PRIJZEN

Voor veel vogels is het vaak beter om ten minste per 2 gehouden te worden. Ook per stel blijven onze vogels absoluut tam. Daarom krijgt u altijd korting, wanneer u besluit 2 of meer vogels tegelijk over te nemen...
 
 

Bijgewerkt t/m

Klik altijd even op F5 (keyboard) om de laatste versie van deze pagina te laden

 


Aan de hand van op de overzichtspagina aangegeven status van elke vogel kunt u bij benadering nageaan hoelang de tussenliggende periode ongeveer kan duren, mits de vogel minimaal de status 'eitje' heeft. Zie voorwaarden.

Bent u reeds bekend met onze voorwaarden en werkwijze?
Dan kunt u direct de een vogel reserveren
via DEZE LINK.

 

Het is ook mogelijk deze 2 samen te reserveren voor een speciale prijs.
Klik daarvoor op onderstaande knop:

 

 

Klik op onderstaande knop om direct een persoonlijk bericht te ontvangen m.b.t. prijzen en andere belangrijke info over deze vogels.

 

 

KLIK HIER voor al onze PRIJZEN

 

 

 
Man of Pop, welke bijt minder?
 
We hebben in de afgelopen bijna 20 jaar steeds weer geconstateerd dat ongeacht soort bij alle kromsnavels het uiteindelijke gedrag dat zij in een huisdier setting vertonen voor 95% bepaald wordt door zowel de socialisatie vooraf als de omgang tijdens hun verblijf
bij de mensen die als definitieve verzorgers gelden.

Pyrrhura's zijn Zuid-Amerikaanse parkieten met bijbehorend temperament. Temperament is aangeboren en dus onveranderbaar.

Hoe dat temperament zich manifesteert in de relatie tussen mens en dier
wordt dus door zowel de socialisatie als de verdere omgang met de vogel bepaald,
omdat dit aangeleerd gedrag betreft.

Het zijn juist het temperament en de intelligentie van deze soort die ze zo populair maken als huisdier.

Factoren zoals geslacht, ondersoort en uiterlijk zijn qua invloed op meer of minder succesvol houden als huisdier totaal ondergeschikt gebleken aan de factoren socialisatie, training en verdere omgang met het dier.
 

 

Welke kooi, hoeveel geluid maken ze, hoe groot wordt een Pyrrhura?


Lees Hier Verder GRATIS waardevolle Tips over Pyrrhura's

Het komt nog al eens voor dat pas later blijkt dat er meer eitjes zijn gelegd en uitkomen dan eerder zichtbaar was. Gedurende de hele broedperiode laten we al onze vogels namelijk zoveel mogelijk met rust en kijken dus slechts af en toe naar de stand van zaken. Daardoor blijft het aantal beschikbare vogels dan gelijk nadat er een gereserveerd is of komen er meer beschikbaar, terwijl eerder minder beschikbare vogels werden vermeld.

Foto's en video's van gereserveerde vogels vind u in het VIP leden gedeelte, waarvan u automatisch gratis lid bent na reservering.

 

 

Bekijk een van onze vele's over de Pyrrhura Hypoxantha, klik hier
 
Bent u reeds bekend met onze voorwaarden en werkwijze?
Dan kunt u direct de een vogel reserveren via DEZE LINK.
 
Algemene Info Pyrrhura KLIK HIER
 
Nederlands : Geelflank- Geelzijde parkiet
Latijn : Pyrrhura Hypoxantha
Engels : Yellow-sided Conure
Duits : Gelbflanksittich

Lengte : ca 25 cm
Gewicht : 70 gram

Herkomst: Zuidamerika


De Pyrrhura Hypoxantha of geelzijde parkiet is een typische zuid Amerikaan en behoort tot het geslacht pyrrhura.

Mits goed en deskundig getraind een erg lieve en actieve huisgenoot. Naast de prachtige kleuren is dit qua karakter ook een helemaal een echte Pyrrhura. Pittig, druk, maar op z'n tijd ook erg lief en aanhankelijk. De prachtige kleuren en schakeringen verschillen per individuele vogel. Het is bij babyvogels moeilijk in te schatten hoe de uiteindelijke kleur zal worden bij volwassenheid, maar de reeds aanwezige kleuren worden meestal alleen maar mooier en dieper na de eerste rui.

Hij komt voor in het noordoosten van Bolivia tot west centraal Matto Grosso. Hij is met zijn 21 centimeter van kop tot staart gerekend een van de meest kleurrijke pyrrhura's in de nominaatvorm gezien. Hypoxantha's komen voort door een mutatie uit de molinae. Uit een koppel kunnen dus meerdere kleuren/mutaties voortkomen, zoals molinae, hypoxantha, pinapple en/of cinnamon.

Lees meer achtergrond informatie.

Niet alleen vanwege de prachtige kleur een populaire vogel, maar ook omdat het ontzettend gezellige kameraadjes in huis zijn die je zelfs prima mee kunt nemen op vakantie.

 

Karakter Hypoxantha Als Huisdier:

Er wordt wel hier en daar beweerd dat het karakter van een Hypoxantha anders zou zijn dan van bijvoorbeeld een Molinae of Frontalis. Ook wij waren deze mening enige tijd toegedaan. Dit blijkt echter 99% onzin te zijn!

Er zijn namelijk eenvoudigweg veel te veel andere factoren die een grote rol
spelen welke van invloed zijn op het gedrag en karakter ontwikkeling van een Pyrrhura om met redelijke zekerheid te kunnen vaststellen dat bepaalde gedragingen altijd soort gebonden zijn.

Men zou om aannemelijk betrouwbaar bewijs te kunnen hebben hiervoor minstens 1000 hypoxanthas gedurende hun hele leven als huisdier moeten observeren en bestuderen.
Zo lang dat niet is gebeurd, hebben we het slechts over ervaringen die duizenden oorzaken kunnen hebben, zowel in positieve als negatieve zin.

Ook wij meenden wel dat bepaalde gedragingen voortkwamen uit de soort, maar ook hier zijn het weer de vele uitzonderingen die de regel bevestigen.

De Pyrrhura Hypoxanthas die we tijdens socialisatie altijd veelvuldig in handen hebben zijn werkelijk zelfs extreem rustig...en dat komt vooral omdat wij dat zelf ook zijn met hun net als met alle andere baby vogels.

U kunt altijd de vogel van uw keuze reserveren. Staat er echter vermeld dat er geen beschikbaar zijn van die soort dan komt u automatisch op de VIP Lijst (very important parrot lijst). U bent dan degene die direct aanspraak maakt op de eerst geboren vogel uit het eerst komende nestje.
Bestaat er al een vip lijst, dan vermelden we dit uiteraard en komt u automatisch op de volgende plaats.

Bijvoorbeeld:
alle vogels zijn gereserveerd waarvan vermeld staat dat ze eitjes of jongen hebben.
Op de VIP Lijst zijn al 2 vogels gereserveerd ( van betreffende soort).
U reserveert die soort en komt dan op de VIP lijst plaats 3. enz enz
Bij Pyrrhura mutaties zoals de hypoxantha, pineapple en cinnamon kan pas een aantal weken na de geboorte worden vastgesteld om welke ondersoort het nu precies gaat, omdat ze er bij geboorte meestal allemaal hetzelfde uitzien. Zodra met name de borstveren goed zijn doorgekomen, is aan de kleur daarvan te zien om welke mutatie het gaat. Uit een koppel nominaatvorm Molinae's kunnen al deze genoemde mutaties voortkomen. Het is echter niet vooraf voorspelbaar wanneer welke mutatie uit een dergelijk koppel geboren wordt. Er kunnen in een nestje evengoed 4 nominaatvorm Molinae's zitten en een andere keer hypoxantha's of cinnamons bijvoorbeeld. Wanneer een mutatie is gereserveerd, koppelen wij deze op volgorde van binnenkomst aan de eerst beschikbare gekozen vogel daarvan.

*Belangrijk om te weten is ook het volgende:

Koppels waaruit Pyrrhura Molinae's KUNNEN voortkomen, brengen ook Pineapples, Hypoxantha's en Cinnamons voort. Dit betekend dat tijdens de status 'eitje' en 'pas geboren' niet 100% kan worden vastgesteld om welke ondersoort/mutatie het gaat. Ze zien er namelijk bij geboorte allemaal hetzelfde uit. Zowel hypoxantha, pineapple als cinnamon kunnen witte pootjes hebben, maar soms ook zwart en dit is pas weken na de geboorte te onderscheiden. Daarnaast betreffen de eerste weken na geboorte de kritieke levensfase, waarbij zo min mogelijk bemoeienis van ons als  mensen vereist is. Een keer teveel in het nest kijken resulteert vaak in stress bij de vogels met fatale afloop.
Pas wanneer met name de borstveren volledig zijn doorgekomen, is met zekerheid vast te stellen om welke (onder-) soort het gaat. Dit heeft tot gevolg dat zowel op de openbare actuele overzichtspagina als hier in het VIP PLUS leden gedeelte een status nog kan veranderen, totdat de vogel enige tijd 'bij de ouders' is en definitief kan worden vastgesteld om welke kleur/ondersoort/mutatie het gaat. Het is dus niet ondenkbaar dat de reservering van een van deze ondersoorten de status van 'pas geboren' moet worden teruggezet naar 'eitje' als blijkt dat de gereserveerde cinnamon een pineapple is, of andersom. In sommige gevallen blijkt nog later dat een vermeende ondersoort toch een andere mutatie betreft, waardoor de status 'bij de ouders' alsnog moet worden veranderd in 'pas geboren'of 'eitje'. Uiteraard koppelen wij uw reserveringsnummer altijd aan de betreffende door u gereserveerde ondersoort, zodra deze beschikbaar is. Houd hier aub rekening mee.

 

Bent u reeds bekend met onze voorwaarden en werkwijze?
Dan kunt u direct de een vogel reserveren via DEZE LINK.

 

 

 

 

Pyrrhura Hypoxantha
 
foto's pyrrhura hypoxantha's augustus 2018:
 
 
 
 
 
 
Pyrrhura Hypoxantha Foto Album:
 

 
 
 
 
 
 
De in deze video getoonde Pyrrhura baby's waren bijna 6 weken oud en werden nog af en toe gevoerd met de hand. Ze zaten tijdelijk in deze kooi om zo alvast vertrouwd te raken daarmee. Zodra ze klaar zijn voor de overdracht naar de nieuwe verzorgers zijn ze dan aan verschillende omstandigheden gewend:
 

 

 
 
Bent u reeds bekend met onze voorwaarden en werkwijze?
Dan kunt u direct de een vogel reserveren via DEZE LINK.
 
 
 


 
 
Hypoxantha Reserveren
 

 

Deze kleintjes zijn op 10-04-2011 rond de 5 weken oud
en zeker voor deze leeftijd al erg bijdehand:

 

FOTO'S Hypoxantha jongen:

 

 

 

 

Hypoxantha Babyvogel Reserveren

 

Mijn Eerste Pyrrhura | Pyrrhura Algemene Info

Lees meer over Pyrrhuras ...

 

 
 
 

Bent u reeds bekend met onze voorwaarden en werkwijze?
Dan kunt u direct de een vogel reserveren via DEZE LINK.

 
 
 
 

 

 
 

Welke Vogel Past bij Jou?

 
Wilt u echt een zeer uitgebreid advies en alles te weten komen over deze soort en vele andere kromsnavels? Dan is het e-boek 'Kromsnavel Geheimen Onthuld' een echte aanrader. Naast een nauwkeurig aankoop advies vind tu allerlei tips uit de praktijk, zodat u zelf als expert precies weet waar u tijdens de aanschaf op moet letten.

Heeft u al een kromsnavel in huis en bent u op zoek naar de fijne kneepjes van de verzorging van zo'n tamme vogel dan is deze gids zeker een verhelderende ontdekking.

Tijdelijk ontvangt u bij inschrijving een GRATIS DVD met talloze tips en adviezen, rechtstreeks uit de praktijk!
Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

 

 
 
 

all rights reserved tammevogels.nl voorwaarden | Disclaimer | Privacy