Pyrrhura Perlata Perlata

HOME | RESERVEREN | AANBOD | PYRRHURAS | PRIJZEN

Voor veel vogels is het vaak beter om ten minste per 2 gehouden te worden. Ook per stel blijven onze vogels absoluut tam. Daarom krijgt u altijd korting, wanneer u besluit 2 of meer vogels tegelijk over te nemen...

Bijgewerkt t/m  

 

Meer Weten?
Ontvang direct een persoonlijke mail
met prijzen en alle details over de Perlata.

 

Let Op: Onderstaande foto's zijn meestal van zeer jonge Perlata's. Ze zijn dan heel verschillend van kleur. De een is al rood na een week of 8, anderen doen er bijna een jaar over, maar altijd krijgen ze die bekende knalrode buik, zodra ze volwassen zijn.

Het komt nog al eens voor dat pas later blijkt dat er meer eitjes zijn gelegd en uitkomen dan eerder zichtbaar was. Gedurende de hele broedperiode laten we al onze vogels namelijk zoveel mogelijk met rust en kijken dus slechts af en toe naar de stand van zaken. Daardoor blijft het aantal beschikbare vogels dan gelijk nadat er een gereserveerd is of komen er meer beschikbaar, terwijl eerder minder beschikbare vogels werden vermeld.

Foto's en video's van gereserveerde vogels vind u in het VIP leden gedeelte, waarvan u automatisch gratis lid bent na reservering.

Welke kooi, hoeveel geluid maken ze, hoe groot wordt een Pyrrhura?
Lees Hier Verder GRATIS waardevolle Tips over Pyrrhura's

 
 
 
Man of Pop, welke bijt minder?
 
We hebben in de afgelopen bijna 20 jaar steeds weer geconstateerd
dat ongeacht soort bij alle kromsnavels het uiteindelijke gedrag dat zij
in een huisdier setting vertonen voor 95% bepaald wordt
door zowel de socialisatie vooraf als de omgang tijdens hun verblijf
bij de mensen die als definitieve verzorgers gelden.

Pyrrhuras zijn Zuid-Amerikaanse parkieten met bijbehorend temperament.
Temperament is aangeboren en dus onveranderbaar.

Hoe dat temperament zich manifesteert in de relatie tussen mens en dier
wordt dus door zowel de socialisatie als de verdere omgang met de vogel bepaald,
omdat dit aangeleerd gedrag betreft.

Het zijn juist het temperament en de intelligentie van deze soort die ze zo populair maken als huisdier.

Factoren zoals geslacht, ondersoort en uiterlijk zijn qua invloed op meer of minder succesvol houden als huisdier totaal ondergeschikt gebleken aan de factoren socialisatie, training en verdere omgang met het dier.
 
 

PYRRHURA PERLATA DIRECT RESERVEREN

 

 
 
Het kan nadat u op de link klikt een paar seconden duren voordat de pagina geladen is....
 
 
 

De mooiste Pyrrhura:

Onder de kenners is het verreweg de
meest gewilde en mooiste Pyrrhura.

DIRECT RESERVEREN

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Algemene Info Pyrrhura KLIK HIER 
 

Zeer gewild en uiterst zeldzaam, zeker als tamme vogel,

dus: wees er snel bij...

 

 

 

MEER OVER DE ROODBUIKPARKIET

 
Misschien wel de mooiste in Nederland nog verkrijgbare Pyrrhura: de Roodbuikparkiet.

Enkele jaren terug werd deze bekend onder de naam Rhodogaster. Met de recente naamsveranderingen werd het dus de Perlata Perlata.

Lees meer over de Pyrrhura Perlata

Met deze Pyrrhura heeft u echt iets heel bijzonders.
Een zeldzame en uiterst tamme vogel.

De jonge Roodbuiken zijn gevoelig voor stress en dienen met speciale zorg behandeld te worden, wanneer ze als tamme vogel in huis gehouden moeten gaan worden. Het is een zeer moeilijke vogel zowel in de kweek als om op te voeden tot huisdier vanaf het moment dat zij door de ouders tot zelfstandigheid zijn gebracht. Ze zijn veel gevoeliger dan andere Pyrrhuras, ook wanneer ze baby zijn.

We beginnen het socialisatieproces net als bij alle andere kromsnavels, zodra de jongen niet alleen volledig zelfstandig voldoende voeding tot zich kunnen nemen, maar ook blijk geven van zelfverzekert gedrag. Dit is overigens vanaf 2013 in de Nederlandse wetgeving vastgelegd als zijnde verplicht. Niet zelfstandige kromsnavel kuikens van ongeacht welke soort scheiden van de ouders is dus strafbaar.

Door het juiste moment van verplaatsing van voliere naar huiskamer te kiezen, wordt de kans op een 'terugval' in volledige afhankelijkheid van de oudervogels zo goed mogelijk voorkomen, nadat ze van voliere naar huiskamer zijn verplaatst. Pyrrhura's in het algemeen en perlata's in het bijzonder zijn tamelijk stress gevoelig. Mede hierdoor is ook veel tijd gemoeid met het op deskundige wijze socialiseren, oftwel het 'tam maken' van de vogel.

De status van een vogel op het moment dat u deze reserveert is allereerst bepalend voor de lengte van de periode tussen het moment van reservering en de uiteindelijke overdracht. Wanneer wij van alle soorten tegelijk een gemiddelde inschatting maken, komen we op een tussenliggende periode van ongeveer 6 tot 12 maanden. Hierbij is naast uiteraard de status bij reservering van grote invloed hoe de vogel reageert op allereerst de verandering van voliere naar huiskamer situatie en daarna op het socialisatietraject. U vindt gedetailleerde uitleg hieromtrent elders op deze website. In elk geval is onze werkwijze niet vergelijkbaar met hand opfok die anno nu nog steeds illegaal wordt uitgevoerd.

Eenmaal zover dat ze alle kritieke fases goed hebben doorlopen en klaar zijn voor vertrek (dus geheel voldoend aan wettelijke en door ons gestelde strenge voorwaarden) zijn ze ontzettend tam, nieuwsgierig en aanhankelijk. Ze zijn dan ook qua gezondheid net zo sterk als andere Pyrrhuras en uiteraard in top conditie wanneer ze woren overgedragen.

Qua karakter merken we soms iets verschil met andere Pyrrhuras, ze lijken wat kalmer en beter geneigd om te luisteren naar training en correctie, maar dat is beslist geen algemeen geldende regel.

De buik is op jonge leeftijd nog niet helemaal zo rood als bij de volwassen exemplaren. Er is altijd wel wat verschil onderling, maar uiteindelijk worden ze allemaal vuurrood. Deze schitterende kleuren maken hem bijzonder gewild.
Heeft men eenmaal de keuze voor de aanschaf een bepaalde soort gemaakt dan is het nog steeds op veler verzoek mogelijk deze bij ons te reserveren, ongeacht de huidige status. Afhankelijk van het aantal reeds eerder geplaatste reserveringen voor die betreffende soort (vermeld in de door u te ontvangen mail na het doen van een aanvraag online) wordt op volgorde van binnenkomst van de (aan-)betaling uw reservering aan de eerst volgende beschikbare vogel van uw keuze gekoppeld. Zijn er bijvoorbeeld reeds 3 in reservering dan maakt u aanspraak op de 4e beschikbare vogel enz.

De lengte van de periode tussen reservering en overdracht is dus allereerst afhankelijk van de op de paina waar u reserveert aangegeven status van de betreffende soort. 'eitje' betekend logischerwijs een langere periode tot aan de overdracht dan'pas geboren jong' etc. Staat er op enig moment geen status aangegeven dan zijn er noch eitjes noch jongen beschikbaar. U kunt dan dus wel reserveren en daarmee een exemplaar van uw keuze zeker stellen, echter moet u er dan rekeing mee houden dat er in het geheel GEEN lengte van tussenliggende periode van reswervering t/m overdracht te bepalen is totdat een ei is gelegd, danwel een jong is geboren. Ook dan kan in de meeste gevallen niet direct worden vastgesteld, wanneer de overdracht kan plaatsvinden. Dit wordt uiteraard allereerst door de natuur bepaald in samenwerking met de uitstekende verzorging die onze koppels 24/7 365 dagen per jaar krijgen. Vanaf het moment dat een jong geheel tot zelfstandigheid is opgevoed, wordt de duur van tussenliggende periode mede bepaald door hoe elke individuele vogel reageert op de verandering van voliere naar woonkamer en vervolgens op de socialisatietraining die daar plaats vindt. Pas na enkele weken wordt bij vogels van het formaat pyrrhura zichtbaar hoe de vogel hierop reageert en kan een voorzichtige inschatting worden gemaakt m.b.t. een datum van overdracht. Bij grotere soorten duurt dit vele male langer over het algemeen. Vanaf het moment dat uw reservering is bevestigd, krijgt u levenslang toegang tot het vip gedeelte van onze leden website waar u o.a. de status en updates van de vogel kunt volgen. Daarnaast vind u daar een schat aan informatie m.b.t. het houden van kromsnavels als huisdier die levenslang van pas zal komen. Zowel het bouwen als het onderhouden van deze site is in alle opzichten een kostbare aangelegenheid, waarvan de kosten voor een deel zijn inbegrepen in de prijzen van de door ons aangeboden vogels. Ook zonder het reserveren van een vogel kan toegang worden verkregen d.m.v. inschrijfgeld. Echter uitsluitend na reservering van een vogel krijgt men toegang tot ook het 'plus' gedeelte waar status en updates van de betreffende gereserveerde vogel te vinden zijn. Dit alles is zowel in elke schriftelijke overeenkomst als in onze algemene voorwaarden vast gelegd.

 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Waarom een Pyrrhura? Speciale Video Tip Aanrader! 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NU RESERVEREN

 
 
 
 

 
 

Welke Vogel Past Bij Mij?

 
Wilt u echt een zeer uitgebreid advies en alles te weten komen over deze soort en vele andere kromsnavels? Dan is het e-boek 'Kromsnavel Geheimen Onthuld' een echte aanrader. Naast een nauwkeurig aankoop advies vind tu allerlei tips uit de praktijk, zodat u zelf als expert precies weet waar u tijdens de aanschaf op moet letten.

Heeft u al een kromsnavel in huis en bent u op zoek naar de fijne kneepjes van de verzorging van zo'n tamme vogel dan is deze gids zeker een verhelderende ontdekking.

Tijdelijk ontvangt u bij inschrijving een GRATIS DVD met talloze tips en adviezen, rechtstreeks uit de praktijk! Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

 
 
 

 REACTIES | FAQS